Kompletan vodič za kupovinu frižidera u 2022

Bela tehnika 6. okt. 2022

Ok, našli ste se u situaciji da vam je potreban novi frižider. Pre nego što krenete da birate frižider koji treba da čuva vašu hranu narednih 7+ godina setite se da pogledate ovaj vodič. Ovaj vodič sadrži korak-po-korak uputstvo za izbor frižidera i savete naših trgovaca koji već 30 godina pomažu ljudima da opreme svoja domaćinstva aparatima koji će zadovoljiti njihove potrebe.

1. DIMENZIJE

Koliko mesta imate u kuhinji?

Pre nego što krenete u kupovinu obavezno izmerite prostor predviđen za frižider. Dešava se da pri isporuci, nakon što otpakujemo frižider, shvatimo da dimenzije ne odgovaraju prostoru. Izmerite i napravite belešku sledećih dimenzija pre kupovine:

  • Širina, visina i dubina. Ostavite 1-2 cm prostora sa strane radi lakše insatlacije i potencijalne neravnoće zida.
  • Prostor do kojeg mogu vrata da se otvore. Ukoliko je prostor skučen ili se ispred nalazi ostrvo.

2. TIP

Sa zamrzivačem ili bez?

Postoji nekoliko tipova frižidera. I uglavnom se razlikuju po tome da li imaju prostor za zamrzivač i gde se zamrzivač nalazi. Vaš izbor je između sledećih opcija:

  • Frižider sa jednim vratima (bez zamrzivača)
  • Frižider sa dvoja vrata (sa zamrzivačem)
    • Zamrzivač gore
    • Zamrzivač dole
  • Side-by-side
  • French Door

3. ZAPREMINA

Koliko hrane treba da stane u frižider?

Zapremina frižidera je možda i najbitniji faktor pri odabiru frižidera. Kao osnovu uzmite da je za dve osobe dovoljna zapremina od 250 litara a za svaku dodatnu osobu dodajte oko 50 litara. Tako za petočlanu porodicu dobijamo da je neophodno barem 400 litara.

4. FUNKCIJE

Moderni frižideri donose moderne funkcionalnosti.

Novi modeli dolaze sa novim modernim funkcionalnostima. Ali ne dajte da vas moderne reči zavaraju, često se radi o istim tehnologijama koje se nazivaju drugim imenima.

5. SPOLJAŠNJOST

Koje boje želite da bude vaš frižider?

Ostalo je samo da odlučite da li će frižider biti samostalan ili se ugrađuje u kuhinjske elemente. Samostalni frižideri najčešće dolaze u beloj ili sivoj boji i cena je po pravilu obično za nekoliko hiljada veća za sive frižidere.

Tagovi

Uspešno ste se prijavili
Završi kupovinu klikom na link u inboxu.
Dobrodošli nazad! Uspešno ste se prijavili.
Jeej! Tvoj nalog je uspešno aktiviran, sada imaš pristup dvom sadržaju.